COMUNICAT DE PRESĂ

18.06.2019

 

 

   Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Păvălaşcu Marian, pentru săvârşirea infracţiunilor de:

- agresiune sexuală, în formă continuată, prevăzută de art. 219 alin.(1) şi (2) lit.c) din Codul penal, cu aplicarea art.35 alin.(1) din Codul penal;

- corupere sexuală a minorilor, în formă continuată, prevăzută de art.221 alin.(1) şi (3) din Codul penal, cu aplicarea art.35 alin. (1) din Codul penal.

În fapt, s-a reţinut că, la data de 30.09.2018, în jurul orei 1400, inculpatul Păvălaşcu Marian s-a deplasat în zona Piaţa Energiei din municipiul Galaţi, împrejurare în care a constatat prezenţa, în interiorul unui spaţiu amenajat ca loc de joacă pentru copii, a persoanei vătămate în vârstă de 7 ani, care părea a fi preocupată de utilizarea unui telefon pe care îl avea asupra ei.

În acest context, inculpatul s-a apropiat de aceasta şi, profitând de inocenţa şi buna ei credinţă dar şi de lipsa din zonă a oricărei alte persoane, a convins-o să-l urmeze în scara unui bloc aflat în imediat apropiere a locului de joacă sub pretextul de „a-i arăta un pisic”.

Astfel, inculpatul a ademenit-o pe victima sa în scara blocului 10D, situat pe str. Energiei nr.9, unde profitând de imposibilitatea minorei de a-şi exprima voinţa a determinat-o pe aceasta să-i atingă organul sexual.

Audiat în cauză, inculpatul Păvălaşcu Marian, în vârstă de 43 de ani, a recunoscut şi descris împrejurările comiterii infracţiunii împotriva persoanei vătămate minore.

La data de 17.10.2018, inculpatul Păvălaşcu Marian după ce a consumat băuturi alcoolice la un bar din apropierea locuinţei, le-a observat, stând pe o bancă din faţa blocului Y9, pe persoanele vătămate minore în vârstă de 7 ani şi de 5 ani.

Folosind acelaşi mod de operare, prin abordarea şi propunerea persoanelor vătămate să-l însoţească într-un loc mai puţin accesibil publicului pentru „a mângâia un pisic”, profitând de credulitatea şi buna-voinţă a victimelor sale, inculpatul le-a convins să-l însoţească la intrarea unei scări aferente blocului Y9, unde profitând de imposibilitatea minorei de a-şi exprima voinţa a determinat-o pe aceasta să-i atingă cu mâna organul sexual, de faţă fiind şi cealaltă minoră.

Audiat în cauză, inculpatul Păvălaşcu Marian, în vârstă de 43 de ani, a recunoscut şi a descris detaliat împrejurările comiterii infracţiunii reţinute împotriva persoanelor vătămate minore.

În dimineaţa zilei de 25.03.2019, în jurul orei 0730, inculpatul Păvălaşcu Marian le-a abordat, în timp ce se deplasau spre şcoală, într-o zonă apropiată unei şcoli din municipiul Galaţi, pe două minore, ambele în vârstă de 10 ani, solicitându-le să-l conducă la o farmacie pentru a-şi procura un medicament.

Sub acest pretext, inculpatul Păvălaşcu Marian a convins-o pe una dintre minore să-l urmeze în direcţia cimitirului „Eternitatea” din municipiul Galaţi, unde profitând de faptul că în zonă nu se aflau alte persoane şi pe fondul stării de temere provocate persoanei vătămate prin discuţiile indecente pe care le-a purtat cu aceasta pe drum, inculpatul profitând de imposibilitatea minorei de a-şi exprima voinţa a determinat-o să se dezbrace de haine şi lenjeria intimă şi să îi permită să o privească.

Audiat în cauză, inculpatul Păvălaşcu Marian a recunoscut şi descris împrejurările comiterii infracţiunii împotriva persoanei vătămate minore.

Precizăm că în cauză cercetările au fost desfăşurate de organele de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Municipiului Galaţi – Biroul de Investigaţii Criminale, sub supravegherea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.