COMUNICAT DE PRESĂ

10.04.2019

 

 

   Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 09.04.2019, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat Tribunalului Galaţi luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, infracţiune prevăzută de art. 199 alin.(1) din Codul penal, în referire la art.32 alin.(1) din Codul penal, raportat la art. 188 alin.(1) din Codul penal.

Cererea a fost admisă de Tribunalul Galaţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpat, pentru 30 de zile.

Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că, în ziua de 07.04.2019, în timp ce se aflau la domiciliul din localitatea Măstăcani, judeţul Galaţi, inculpatul a aplicat unui membru al familiei sale numeroase lovituri de pumn în zona capului, provocându-i acestuia traumatism cranio-cerebral acut – comă prin agresiune, hematom extradural stâng, leziuni traumatice care necesită 75-80 de zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa.

În ziua de 08.04.2019, persoana vătămată a fost operată de urgenţă pentru hematom intraparenchimatos emisferic stâng.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.