COMUNICAT DE PRESĂ

05.04.2019

 

   Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Tecuci, este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

Parchetul de pe lāngă Judecătoria Tecuci a solicitat Judecătoriei Tecuci luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat, pentru săvārşirea infracţiunilor de violenţă īn familie, rele tratamente aplicate minorului şi ameninţare.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Tecuci astfel sesizat a admis cererea Parchetului de pe lāngă Judecătoria Tecuci şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pe o durată de 30 de zile, īncepānd cu data de 04.04.2019, pānă la data de 03.05.2019, inclusiv.

Din materialul probator administrat pānă la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut că, inculpatul a ameninţat cu moartea doi membri de familie minori, pe care i-a şi agresat fizic, cauzāndu-le leziuni traumatice care au necesitat, īn cazul unuia dintre aceştia de 1-2 zile de īngrijiri medicale. Inculpatul  a filmat cu telefonul mobil actele de agresiune fizică şi psihică, pe care le-a postat pe o reţea de socializare, activitate infracţională de natură să pună īn primejdie gravă dezvoltarea intelectuală şi morală a membrilor de familie minori.

            Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.