COMUNICAT DE PRESĂ

14.03.2019

 

   Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 12.02.2019, la solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila a dispus arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, de la data prinderii şi încarcerării sale, a inculpatului CODREANU ROBERT-ŞTEFAN, pentru săvârşirea, în stare de recidivă, a infracţiunii de furt calificat în formă continuată, prevăzută de art.228 alin.(1) – art. 229 alin.(1) lit.b), d) şi alin.(2) lit.b) din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin.(1) din Codul penal (cinci acte materiale).

Din materialul probator administrat în cauză s-a reţinut că, în perioada 17.10.2018-24.10.2018, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale şi la diferite intervale de timp, prin escaladare şi efracţie, pe timp de noapte, inculpatul Codreanu Robert-Ştefan a pătruns, fără drept, în cinci locuinţe de pe raza municipiului Brăila, de unde a sustras bani şi bunuri în valoare de 2700 lei.

La data de 12.03.2019, inculpatul a fost prins de organele de poliţie, fiind prezentat, la data de 13.03.2019, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila, care a confirmat măsura preventivă a arestului preventiv, pe o perioadă de 30 zile, a inculpatului Codreanu Robert-Ştefan.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

            Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.