COMUNICAT DE PRESĂ

25.02.2019

 

 

   Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Vrancea, este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

    La data de 22.02.2019, Parchetul de pe lāngă Tribunalul Vrancea s-a sesizat din oficiu cu privire  săvārşirea de către autori necunoscuţi a infracţiunii de omor, prev. de art. 188 alin.l C.p.

Īn fapt, īn cuprinsul procesului verbal de sesizare din oficiu, s-a reţinut că la data de 22.02.2019, īn jurul orei 19,42, victima C.C., īn timp ce se deplasa la bordul unui autovehicul pe DJ 205 R, Focşani-Slobozia Ciorăşti, a fost īmpuşcată de o persoană  neidentificată, iar leziunile astfel produse i-au provocat decesul.

 Īn cauză s-a dispus īnceperea urmăririi penale cu privire la fapta astfel sesizată, pentru infracţiunea de omor, faptă prev. de art. 188 alin.l C.p. şi se efectuează cercetări pentru a se stabili īmprejurările īn care a intervenit decesul persoanei menţionată anterior.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.