COMUNICAT DE PRESĂ

22.02.2019

 

 

   Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

            La data de 21.02.2019, Tribunalul Galaţi a dispus admiterea propunerii de luare a măsurii arestării preventive, în lipsă, faţă de inculpaţii:

            - Caciu Constantin Dragoş, cercetat pentru săvârşirea, în stare de recidivă, a infracţiunilor de tentativă la infracţiunea de omor calificat, uz de armă fără drept şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

            - Bogdan Cosmin Petruţ, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la infracţiunea de omor calificat, uz de armă fără drept şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

           

            Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment, a rezultat că în noaptea de 15/16.09.2018, inculpaţii Caciu Constantin Dragoş şi Bogdan Cosmin Petruţ, împreună cu alţi doi inculpaţi, purtând fără drept pistoale cu muniţie Makarov, s-au deplasat până în faţa cazinoului Lisboa din municipiul Galaţi, unde au tras mai multe focuri de armă asupra unui grup de aproximativ 10 persoane. Cinci dintre gloanţe au nimerit o persoană, căreia i-au cauzat leziuni traumatice care necesită pentru vindecare un număr de 55-60 zile de îngrijiri medicale.

            Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.