COMUNICAT DE PRESĂ

09.01.2019

 

 

   Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila, este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila arestarea preventivă a inculpatului Călin Vasile Adelin, pe o durată de 30 zile, pentru săvārşirea infracţiunii de tālhărie calificată, prevăzută de art.233 - art. 234 alin.(1) lit.d) din Codul penal.

Din materialul probator administrat īn cauză pānă la acest moment s-a reţinut că, la data de 07.01.2019, īn jurul orelor 21.20, după ce a urmărit persoana vătămată T.E.C. şi a abordat-o īn două rānduri pentru ca să īi remită anumite sume de bani, inculpatul a deposedat-o de o borsetă, prin smulgerea acesteia, iar din borseta respectivă a sustras suma de aproximativ 2.100 lei.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila a admis cererea şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului Călin Vasile Adelin, pe o durată de 30 zile, īncepānd cu data de 08.01.2019 pānă la data de 06.02.2019, inclusiv, pentru săvārşirea infracţiunii de tālhărie calificată, prevăzută de art. 233 - art. 234 alin.(1) lit.d) din Codul penal.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.