COMUNICAT DE PRESĂ

22.01.2019

 

 

   Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila, este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

            Procurori ai Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila au solicitat Tribunalului Brăila arestarea preventivă a inculpatului Başa Marian, pentru săvārşirea infracţiunii de omor īn condiţii de violenţă īn familie, prevăzută de art. 188 alin.(1) din Codul penal cu aplicarea art. 199 alin. (1) din Codul penal.

            Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul acestei instanţe a admis la data de 18.01.2019 cererea formulată, dispunānd arestarea preventivă a inculpatului Başa Marian, pe o durată de 30 de zile, de la data de 18.01.2019 pānă la data de 16.02.2019, inclusiv

            Din materialul probator administrat īn cauză pānă la acest moment s-a reţinut că, īn noaptea de 05/06.01.2019, īn jurul orei 00.00, i-a aplicat unui membru de familie lovituri īn zona capului, cauzāndu-i un traumatism cranio-cerebral cu multiple plăgi contuze şi hematoame epicraniene, policontuzii prin agresiune ce puteau necesita īngrijiri medicale pentru vindecare pe o perioadă de 8-10 zile. La data de 13.01.2019 victima astfel agresionată a decedat.        

            Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.