COMUNICAT DE PRESĂ

14.01.2019

 

 

   Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Curtea de Apel Galaţi, este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 14.01.2019, procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Curtea de Apel Galaţi    s-au sesizat din oficiu cu privire la săvārşirea infracţiunii prevăzută de art. 4 alin. (1) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 31/2002, aprobată prin Legea nr. 107/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

Īn procesul-verbal de sesizare, s-a reţinut, īn fapt, că un consilier judeţean din cadrul Consiliului Judeţean Vrancea, ar fi postat pe o reţea de socializare o imagine prelucrată īn care Preşedintele Romāniei, Klaus Werner Iohannis, este prezentat īmbrăcat īntr-o uniformă nazistă.

Procesul-verbal de sesizare din oficiu, īmpreună cu xerocopii de pe articolele de presă din mass-media, au fost trimise la Parchetul de pe lāngă Judecătoria Focşani, pentru a efectua cercetări sub aspectul săvārşirii infracţiunii prevăzută de art. 4 alin.(1) din Ordonanţa de Urgenţă nr. 31/2002, aprobată prin Legea nr. 107/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

Facem precizarea că īncheierea procesului-verbal menţionat anterior reprezintă unul dintre modurile generale de sesizare prevăzut de art. 288 alin. (1) din Codul de procedură penală, avānd ca scop īncunoştinţarea organelor de urmărire penală competente să efectueze investigaţiile necesare lămuririi cauzei sub toate aspectele.

Sesizarea din oficiu realizată īn condiţiile menţionate anterior reprezintă o activitate judiciară care,  īn nicio situaţie, nu poate să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.