COMUNICAT DE PRESĂ

05.12.2018

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Tg. Bujor, este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Tārgu Bujor au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Tg. Bujor arestarea preventivă a inculpaţilor Mariceanu Cristian (recidivist), Mariceanu Daniel, Mariceanu Dumitru şi Vodī Stelian, pentru săvārşirea infracţiunii de contrabandă.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Tg. Bujor a admis īn parte, la data de 03.12.2018, cererea formulată, dispunānd arestarea preventivă a inculpaţilor Mariceanu Cristian, Mariceanu Daniel şi Vodī Stelian, pe o durată de 30 de zile, de la data de 04.12.2018 pānă la data de 02.01.2019, inclusiv. Īn ceea ce īl priveşte pe inculpatul Mariceanu Dumitru, internat la Spitalul Judeţean „Sf. Apostol Andrei” Galaţi la momentul judecătorii propunerii de arestare preventivă, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

Din materialul probator administrat īn cauză pānă la acest moment rezultă că inculpaţii Mariceanu Cristian, Mariceanu Daniel, Mariceanu Dumitru şi Vodī Stelian au fost surprinşi de organele de poliţie īn seara de 02.12.2018, īn jurul orei 2105, īn punctul „La ruptură”, din extravilanul localităţii Fīrţăneşti, avānd asupra lor, īn trei autoutilitare, cantitatea de 40480 de pachete ţigarete marca Ashima, fără timbru de acciză, pentru care nu au putut prezenta documente de provenienţă.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatorului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.