COMUNICAT DE PRESĂ

15.11.2018

 

 

   Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Bujor, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

La data de 13.11.2018, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Bujor au solicitat Judecătoriei Tg. Bujor luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Pohace Constantin, cercetat pentru săvârşirea, în stare de recidivă, a infracţiunii de înşelăciune în formă continuată (patru acte materiale).

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Tg. Bujor a admis cererea şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului Pohace Constantin pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.11.2018.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că inculpatul Pohace Constantin, în datele de 30.10.2018, 07.11.2018 şi 08.11.2018, a indus în eroare prin metoda „premiul” (trimiţând un sms cu textul „Felicitări! În urma tragerii la sorţi ALTEX v-a desemnat câştigătorul unui laptop Asus şi suma de 10.000 E. Pentru informaţii apelaţi acest nr de telefon”) trei persoane vătămate, ce locuiesc pe raza localităţilor Tg. Bujor, Odorheiu Secuiesc şi municipiului Brăila, convingându-le ulterior, în cadrul unor discuţii telefonice, să-i trimită suma de 460 lei, fiecare, reprezentând comisionul de 1% din „premiul” de 10000 euro, pe care acestea l-ar fi câştigat, bani ce ar fi fost necesari pentru intrarea în posesia premiului. Inculpatul a ridicat ulterior sumele de bani de la un oficiu poştal de pe raza municipiului Galaţi.

De asemenea, în ziua de 12.11.2018, inculpatul Pohace Constantin a indus în eroare prin aceeaşi modalitate o altă persoană vătămată, ce locuieşte pe raza localităţii Rădăuţi, judeţul Suceava, aceasta trimiţându-i prin intermediul serviciului poştal suma de 460 lei, pe care inculpatul nu i-a mai ridicat, fiind interceptat în flagrant de către organele de poliţie în incinta oficiului poştal de unde intenţiona să intre în posesia banilor.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, acestea neputând înfrânge, în nicio situaţie, principiul prezumţiei de nevinovăţie a celui cercetat.