COMUNICAT DE PRESĂ

12.11.2018

 

  

   Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

            La Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila se fac cercetări faţă de inculpatul Parfenie Marius Valentin sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de tentativă la omor calificat şi o infracţiune de tâlhărie calificată.

            Din materialul probator administrat în cauză s-a reţinut că, la data de 11.11.2018, în jurul orelor 1230, intenţionând să sustragă autoturismul Skoda Superb cu nr. DH 136 A, aparţinând persoanei vătămate S.M., i-a aplicat acesteia multiple lovituri de cuţit în zona toracelui anterior şi i-a furat autoturismul, iar prin conducerea ulterioară a acestuia a creat o stare de pericol grav pentru siguranţa traficului şi a persoanelor pe drumurile publice.

La aceeaşi dată, în jurul orelor 1240, a lovit intenţionat şi cu mare viteză, cu autoturismul Skoda Superb persoanele vătămate C.D. şi F.M., pe care le-a propulsat în aer, proiectându-le pe asfalt.

În continuare, inculpatul a pătruns cu autoturismul sustras anterior în parcarea Mall Brăila şi a lovit intenţionat şi cu mare viteză persoanele vătămate: B.R., P.V., D.G., G.D., C.V.M. şi două persoane minore (în vârstă de 11 ani, respectiv 13 ani), provocându-le leziuni traumatice care au adus atingere integrităţii şi sănătăţii victimelor menţionate anterior.

Inculpatul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore prin ordonanţa emisă de procuror, din data de 11.11.2018, de la orele 2200, până la orele 2200, ale zilei de 12.11.2018.

Inculpatul urmează a fi prezentat Tribunalului Brăila – Secţia penală cu propunere de arestare preventivă.

            Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.