COMUNICAT DE PRESĂ

26.10.2018

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

       

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii în formă continuată prev. de art. 326 din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal.

În fapt, s-a reţinut că în perioada ianuarie 2014 – decembrie 2017, acţionând cu o frecvenţă aproape zilnică, în temeiul aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul a formulat, a semnat şi a depus spre înregistrare un număr de 108 declaraţii, în cuprinsul cărora îşi declara consimţământul cu privire la stabilirea de către un număr de 108 persoane a domiciliului acestora la adresa locuinţei sale, situată în municipiul Galaţi, cunoscând că aceştia nu vor locui la adresa domiciliului indicat în viitor şi că prin manifestările lui de voinţă, exprese şi scrise, a învestit autorităţile locale competente în domeniu, cu eliberarea de cărţi de identitate care nu corespundeau realităţii locative menţionată în cuprinsul lor.

La data de 05.10.2018, rechizitoriul şi dosarul cauzei au fost înaintate la Judecătoria Galaţi în vederea verificării legalităţii sesizării instanţei, administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

Facem precizarea că trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.