COMUNICAT

25.09.2018

 

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 23 septembrie 2018, procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi, au solicitat Tribunalului Galaţi, luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat minor , cercetat sub aspectul săvārşirii infracţiunii de omor, prevăzută de dispoziţiile art. 188 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 113 alin. 2 Cod penal.

            Cererea a fost admisă de către Tribunalul Galaţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă, dispunānd luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul minor, pe o durată de 30 zile.

           Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că īn dimineaţa zilei de 22.09.2018, īn jurul orei 1,30, īn timp ce se afla īn locuinţa martorului din localitatea Chiraftei, judeţul Galaţi, inculpatul minor ( 15 ani) a aplicat victimei (19 ani) trei lovituri de cuţit, provocānd-ui acesteia plăgi tăiate penetrante cu interesare pluriviscerală, moartea victimei fiind cauzată de insuficienţa acută cardio respiratorie, prin hemoragie masivă.

            Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

            Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.