COMUNICAT

21.08.2018

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 21.08.2018, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei au solicitat, Judecătoriei Făurei, luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Gheorghiţă Tudor Valentin, pentru săvârşirea infracţiunii de viol, prevăzută de art. 218       alin. (1) şi alin. (3) lit. b) din Codul penal.

Cererea a fost admisă de Judecătoria Făurei, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Gheorghiţă Tudor Valentin, pe o perioadă de 30 de zile.

 Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în noaptea de 18/19.08.2018, în jurul orei 200, inculpatul Gheorghiţă Tudor Valentin, după ce a consumat o cantitate apreciabilă de alcool (bere), a exercitat acte de constrângere fizică şi psihică asupra unei persoane, care are calitatea de membru de familie, şi a întreţinut cu aceasta un raport sexual, profitând de împrejurarea că, în imobil, nu se aflau alţi membri ai familiei.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

            Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.