COMUNICAT DE PRESĂ

08.08.2018

 

 

   Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

            La data de 07.08.2018, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Făurei au solicitat instanţei de judecată luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. (1) şi (2) din Codul penal, conducere a unui vehicul fără permis de conducere, prevăzută de   art. 335 alin. (1) din Codul penal, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, prevăzută de art. 336 alin. (1) din Codul penal şi părăsirea locului accidentului, prevăzută de art. 338 alin. (1) din Codul penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. (1) şi (2) din Codul penal.

            Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul acestei instanţe a admis cererea formulată şi a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă faţă de inculpat, pe o perioadă de 30 de zile.

            Din materialul probator administrat în cauză a rezultat că, în noaptea de 04/05.08.2018, inculpatul a condus autoturismul marca Opel Corsa cu număr de înmatriculare de Bacau, în care se mai aflau patru tineri, pe un drum public de pe raza localităţii Jirlău, judeţul Brăila, fără a poseda permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule şi având o îmbibaţie alcoolică de 1,40 gr‰ alcool pur în sânge, împrejurare în care a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile, rezultând decesul victimei în vârstă de 16 ani, care se afla pe bancheta din spate a autoturismului.

            Ulterior, inculpatul a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, fiind identificat la domiciliul său din localitatea Jirlău, judeţul Brăila.

           

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.