COMUNICAT

26.06.2018

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Vrancea este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 24 iunie 2018, procurori ai Parchetului de pe lāngă Tribunalul Vrancea au solicitat, Tribunalului Vrancea, luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul D.G., cercetat pentru săvārşirea infracţiunii de luare de mită, prevăzută de art. 289 alin. (1) Cod penal, īn referire la art. 7 lit. c) din Legea nr. 78/2000.

Cererea a fost respinsă de Tribunalul Vrancea, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd luarea măsurii arestării la domiciliu a inculpatului D.G., pentru o perioadă de 30 de zile.

 Din probatoriul administrat īn cauză pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, īn data de 23.06.2018, inculpatul D.G. a primit de la numitul B.D. suma de 300 lei, un sac de ciment, īn valoare de 20 lei şi două balamale metalice īn valoare de 20 lei, pentru a nu-şi īndeplini atribuţiile de serviciu cu ocazia unui control financiar care urma să fie efectuat ulterior.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

            Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.