COMUNICAT

11.06.2018

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi, de la Judecătoria Brăila, arestarea preventivă a inculpatului Beloiu Silviu, pentru săvārşirea, īn stare de recidivă, a infracţiunii  de „tālhărie calificată”.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Brăila a admis cererea astfel formulată, dispunānd arestarea preventivă a inculpatului Beloiu Silviu,  pe o durata de 30 de zile, de la data de 08.06.2018 pānă la data de 07.07.2018, inclusiv.

Din materialul probator administrat īn cauză s-a reţinut că, la data de 06.06.2018, īn jurul orelor 2100, īn timp ce se afla īn municipiul Brăila, pe aleea situată īntre blocul S, de pe str. Albinei şi blocul R, de pe str. Aleea Narciselor, inculpatul Beloiu Silviu, a acostat o  persoana vătămată de sex feminin şi, sub ameninţarea cu un briceag pe care īl ţinea īn mānă, la vedere, a deposedat-o de suma de 20 de lei, după care a lovit-o cu palma peste faţă şi a părăsit īn fugă locul comiterii faptei.

            Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii  penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.