COMUNICAT

21.05.2018

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 17 mai 2018, procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi au solicitat, Judecătoriei Galaţi, luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat, cercetat pentru săvārşirea  īn concurs a două infracţiuni de ultraj, prevăzute de   art. 257 alin.1 şi 4 Cod penal.                      

          Cererea a fost admisă de către Judecătoria Galaţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă, dispunānd luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpat, pentru 30 de zile. 

          Din probele administrate pānă īn acest moment al urmăririi penale, a rezultat că  īn ziua de 16.05.2018, inculpatul, printr-un comportament agresiv şi folosirea unui cuţit tip briceag cu lama de aproximativ 8 cm, a atentat la integritatea fizică a doi poliţişti aflaţi īn exercitarea atribuţiilor de serviciu, īncercānd să ajute un conducător auto, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice şi care a provocat un accident de circulaţie, să se sustragă de la cercetări.

            Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii  penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.