COMUNICAT

07.05.2018

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 5 mai 2018, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat,Tribunalului Galaţi, luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul ŞTEFĂNIU DORINEL, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat.

Cererea a fost admisă de către Tribunalul Galaţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă, dispunând luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul ŞTEFĂNIU DORINEL, pentru 30 de zile. 

Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, în  noaptea de 29 – 30. 04.2018, în jurul orelor 2400, în timp ce  mergea pe strada Gheorghe Petraşcu din municipiul Tecuci, inculpatul Ştefaniu Dorinel, a observat victima (cu care avusese anterior un conflict) dormind în apropierea unei ghene de gunoi.

În aceste condiţii, inculpatul Ştefaniu Dorinel a aruncat pe ea un cearşaf căruia în prealabil îi dăduse foc, după care a părăsit locul faptei, în urma incendierii victima decedând la scurt timp.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.