COMUNICAT

03.05.2018

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 01 mai 2018, procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi au solicitat, Judecătoriei Galaţi, luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul  IFRIM MARIAN, cercetat pentru săvārşirea  infracţiunii de  violenţă īn familie, prevăzută de art. 199 alin. 1 Cod penal raportat la art. 193 alin. 2 Cod penal, şi nerespectarea hotărārilor judecătoreşti, prevăzută de art. 32 alin 1 din Legea nr. 217/2003, cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal.         

Cererea a fost admisă de către Judecătoria Galaţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă, dispunānd luarea măsurii arestării preventive faţă de  inculpatul Ifrim Marian pentru 30 de zile.                                                                                      

Din probele administrate pānă īn acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, īn  ziua de 30.04.2018, aflāndu-se sub influenţa băuturilor alcoolice, inculpatul Ispas Marian a pătruns īn locuinţa unei persoane care are calitatea de membru de familie, īncălcānd astfel dispoziţiile unei hotărāri judecătoreşti emisă de Judecătoria Galaţi, prin care a fost emis un ordin de protecţie pe o durată de 6 luni.

De asemenea pe fondul consumului de alcool dar şi a stării conflictuale existente  īntre inculpatul Ifrim Marian şi persoana vătămată menţionată anterior, i-a aplicat acesteia o lovitură de picior īn zona toracelui, după care a īmpins-o determinānd dezechilibrarea acesteia şi căderea la pămānt, victima lovindu-se cu capul de o bordură de beton.

Īn urma examinării medicale s-a constat că persoana vătămată, prezenta un traumatism cranio cerebral minor cu hematom epicranian parietal posterior drept şi traumatism toracic lateral bazal stāng, care necesită pentru vindecare 5 – 7 zile de īngrijiri medicale.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.