COMUNICAT

27.04.2018

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au solicitat, Tribunalului Vrancea – Secţia penală, arestarea preventivă a inculpatului Florea Ştefan, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor comis asupra unui membru de familie.

Cererea a fost admisă, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vrancea – Secţia penală dispunând arestarea preventivă a inculpatului Florea Ştefan, pe o durată de 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în noaptea de 23/24.04.2018, inculpatul Florea Ştefan, în timp ce se afla la domiciliul său, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a aplicat unei persoane care avea calitatea de membru al familiei în sensul prevăzut de art. 99 alin. (1) din Codul penal, mai multe lovituri în zona capului, cu pumnii şi picioarele, împrejurare în care a şi sugrumat-o.

În urma violenţelor exercitate în acest mod de către inculpatul Florea Ştefan, victima a decedat.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.