COMUNICAT

23.04.2018

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 19 aprilie 2018, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat, Tribunalului Galaţi – Secţia penală, luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi unei infracţiuni de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Judecătoria Galaţi, prin încheierea din 19 aprilie 2018,  a respins propunerea de luare a măsurii arestării preventive şi a dispus măsura preventivă a controlului judiciar faţă de inculpat pe o durată de 60 de zile.

Hotărârea astfel pronunţată a fost contestată, în termenul legal, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, în data de 18.04.2018, inculpatul, după ce a consumat băuturi alcoolice, a urcat la volanul unui autoturism pe care l-a condus pe mai multe străzi din municipiul Galaţi, fără a poseda permis de conducere, iar la intersecţia str. Basarabiei cu str. Traian, a pătruns pe culoarea roşie a semaforului electric şi a intrat în coliziune cu două autoturisme.

După recoltarea probelor biologice s-a stabilit că inculpatul, la momentul recoltării, avea o alcoolemie de 2,90 g/l.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.