COMUNICAT

23.04.2018

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 15 aprilie 2018, procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi au solicitat, Tribunalului Galaţi, luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat, cercetat pentru săvārşirea unei infracţiuni de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Judecătoria Galaţi, prin īncheierea din 15 aprilie 2018,  a respins propunerea de luare a măsurii  arestării preventive şi a dispus măsura preventivă a controlului  judiciar faţă de inculpat pe o durată de 60 de zile.

Tribunalul Galaţi, prin īncheierea din 18 aprilie 2018, a admis contestaţia formulată şi, īn rejudecare, a dispus luarea măsurii arestării preventive a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Din probele administrate pānă īn acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, īn dimineaţa zilei de 14.04.2018, ora 0705, inculpatul s-a deplasat cu autoturismul marca Chrysler, pe Drumul de Centură din municipiul Galaţi. Pe fondul consumului de alcool (1,80g% şi respectiv 1,40 g%) şi al vitezei a pierdut controlul autovehiculului, autoturismul condus de inculpat a intrat īn coliziune cu parapetul metalic de pe partea dreaptă şi cu un stālp de iluminat public.

Īn urma impactului astfel produs, a rezultat vătămarea corporală a celor doi ocupanţi de pe locurile din spate (unul aflat īn comă profundă cu politraumatism, iar celălalt, īn vārstă de 1 an şi trei luni, īn stare de comă).

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.