COMUNICAT

17.04.2018

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

           La data de 12.04.2018, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Ibriş Valentin pentru săvârşirea infracţiunilor de „tentativă la tâlhărie calificată” şi „furt calificat”.

          Cererea a fost admisă, judecătorul de drepturi şi libertăţi dispunând arestarea preventivă a inculpatul Ibriş Valentin pe o perioadă de 30 de zile.  

     Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale rezultă că în noaptea de 08/09.04.2018, în jurul orei 0200,  inculpatul, Ibriş Valentin, a plecat de la domiciliul său din localitatea Vişani, judeţul Brăila, fiind înarmat cu un băţ cu o lungime de aproximativ 80 – 90 cm şi s-a îndreptat către domiciliului persoanei vătămate, cunoscând faptul că aceasta este în vârstă şi locuieşte singură, precum şi că beneficiază de pensie într-un cuantum relativ mare, cu scopul de a sustrage de la aceasta bani prin violenţă.

     În vederea realizării scopului propus, inculpatul a sărit gardul împrejmuitor al imobilului în care locuia persoana vătămată găsind în curtea imobilului un levier şi, cu ajutorul acestuia, a forţat uşa de acces şi a pătruns în imobil.

     În continuare s-a îndreptat către camera în care dormea persoana vătămată şi  i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu ajutorul levierului, pe mai multe zone ale corpului, precum şi o lovitură cu pumnul în zona feţei, totodată cerându-i să-i înmâneze banii pe care îi avea în imobil.

     Fiind refuzat de persoana vătămată şi observând faptul că aceasta nu avea bani pe care să îi poată sustrage, a luat hotărârea de a pleca, iar, în momentul în care a ieşit din cameră, a observat în holul imobilului un topor, pe care l-a sustras şi ulterior l-a înstrăinat, primind în schimbul acestuia ţigări.

          Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii  penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.