COMUNICAT

11.04.2018

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 5 aprilie 2018, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi,  au solicitat Tribunalului Galaţi – Secţia penală, luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul MÂRZA COSTEL, cercetat pentru săvârşirea, în stare de recidivă, a infracţiunii de omor prevăzută de art. 188 alin. 1 Cod penal.

Cererea a fost admisă de către Tribunalul Galaţi – Secţia penală, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă, dispunând luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Mârza Costel, pentru 30 de zile. 

Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, în dimineaţa zilei de 05.04.2018, în jurul orei 0030, în localitatea Tuluceşti, judeţul Galaţi, inculpatul Mârza Costel a înjunghiat cu un cuţit în zona abdomenului o victimă în vârstă de 24 ani, producându-i acesteia insuficienţă acută cardio circulatorie prin hemoragie internă şi externă masivă consecutiv unei plăgi înţepat-tăiate penetrante în cavitatea abdominală cu interesare renală şi a vaselor sanguine, care au condus la decesul acestuia.

          Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii  penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.