COMUNICAT

26.03.2018

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpaţilor minori:

- Z.D.C.,  pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi furt;

- G.O.F., - pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat,

            pe o durata de 30 de zile, începând cu data de 24.03.2018.

Cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila a fost admisă, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Brăila dispunând arestarea preventivă a inculpaţilor minori Z.D.C. şi G.O.F., pe o durată de 30 de zile, de la data de 24.03.2018 până la data de 22.04.2018 inclusiv.

Din materialul probator administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut că, în noaptea de 12/13.09.2017, în jurul orei 03:20, inculpatul minor Z.D.C. împreună cu numiţii D.C.D. (în vârsta de 12 ani), M.V.N. (în vârsta de 13 ani) şi G.I.V. (în vârsta de 10 ani), în timp ce se aflau lângă Scoală Generala Fănuş Neagu, de pe Şoseaua Buzăului din municipiul Brăila, prin întrebuinţarea de violenţe, respectiv lovirea puternică şi repetată cu picioarele în zona corpului au deposedat pe o persoană vătămata de sex masculin,  în vârstă de 47 de ani, în timp căzută la sol, de suma de 60 lei si două brichete, pe care victima le ţinea in buzunarul de la haina.

De asemenea, în perioada 03/04.05.2017 – 16/17.02.2018 inculpatul minor Z.D.C., împreună cu cel puţin doi dintre inculpatul G.O.F. şi numiţii D.C.D., M.V.N. şi G.I.V., de fiecare dată în timpul nopţii şi prin efracţie şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale a pătruns sau a încercat să pătrundă într-un număr de 47 de societăţi comerciale de pe raza municipiului Brăila, rezultând un prejudiciu total estimat la suma de 33.553,5 lei, reprezentând valoarea bunurilor sustrase precum şi valoarea bunurilor distruse.

În perioada 19/20.12.2017 – 09/10.02.2018, inculpatul minor G.O.F., împreună cu cel puţin doi dintre inculpatul minor Z.D.C. şi numiţii D.C.D., M.V.N. şi G.I.V., de fiecare dată în timpul nopţii şi prin efracţie şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a pătruns sau a încercat să pătrundă într-un număr de 25 de societăţi comerciale de pe raza municipiului Brăila, rezultând un prejudiciu total estimat la suma de 20.727,55 lei, reprezentând valoarea bunurilor sustrase precum şi valoarea bunurilor distruse

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.