COMUNICAT

19.03.2018

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat, judecătorului de drepturi şi libertăţi, arestarea preventivă a inculpatului Iordache Mircea, pe o durată de 30 de zile, īncepānd cu data de 17.03.2018, pentru săvārşirea infracţiunilor de viol şi agresiune sexuală.

Instanţa a admis cererea Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila, dispunānd arestarea preventivă a inculpatului Iordache Mircea, o durată de 30 de zile, īncepānd cu data de 17.03.2018.

           Din materialul probator administrat īn cauză pānă la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut că, la data de 11.03.2018, īn timp ce persoana vătămată de sex feminin, īn vārstă de 15 ani, se afla īn vizită la prietena sa, Iordache Mircea, prin constrāngere şi ameninţare cu acte de violenţă, a īntreţinut cu aceasta un raport sexual normal. De asemenea, la data de 12.03.2018, īn jurul orelor 1740, suspectul Iordache Mircea a observat o tānără pe care a acostat-o punāndu-i māinile pe sāni, după care şi-a continuat drumul către str. Şcolilor, unde văzānd o altă persoană minoră, a urmărit-o şi pipăit-o īn zona sānilor.

            Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

            Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.