COMUNICAT

14.03.2018

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei au dispus trimiterea în judecată sub control judiciar a  inculpatului Stoicescu Valentin Daniel în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, influenţarea declaraţiilor şi părăsirea locului accidentului.

           Pe baza materialului probator administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, în sarcina inculpatului Stoicescu Valentin Daniel s-a reţinut faptul că, în seara zilei de 25.04.2015, la ora 2314, în calitate de conducător al autoturismului marca Jeep Grand Cherokee cu numărul de înmatriculare Y 32 FFV, a efectuat un viraj la stânga din DN 2B (str. Calea Brăilei), în oraşul Ianca, judeţul Brăila, cu intenţia de a pătrunde pe aleea de acces către Căminul cultural, încălcând marcajul longitudinal continuu şi neacordând prioritate de trecere motocicletei marca First Bike, condusă din sens opus de un alt conducător auto.

            În urma coliziunii dintre cele două vehicule, victima a căzut şi s-a rostogolit pe carosabil, fiind călcată de autoturismul marca Fiat Punto cu numărul de înmatriculare GL-18-BLV, condus regulamentar de un terţ conducător auto, suferind astfel leziuni incompatibile cu viaţa.

Imediat ce a produs accidentul de circulaţie soldat cu decesul victimei, inculpatul Stoicescu Valentin Daniel a părăsit perimetrul locului producerii accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

După producerea accidentului, dar şi pe durata efectuării cercetărilor la faţa locului inculpatul Stoicescu Valentin Daniel a încercat să o determine prin constrângere morală şi psihică pe o martoră să-şi asume, în mod nereal, că ea s-a aflat la volanul autoturismului respectiv şi să facă declaraţii în acest  sens în cursul urmăririi penale, urmărind să-şi asigure exonerarea de răspundere penală.

La data de 09 martie 2018, în cauză a fost întocmit rechizitoriul şi dosarul a fost înaintat la Judecătoria Făurei, în vederea verificării legalităţii sesizării instanţei şi administrării probelor.

Facem precizarea că trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.