COMUNICAT

28.02.2018

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 23.02.2018, procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpatului Constantin Nicu,  pe o durata de 30 de zile, sub aspectul săvārşirii infracţiunii de viol.

Instanţa a admis cererea Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila, dispunānd arestarea preventivă a inculpatului Constantin Nicu,  pe o durata de 30 de zile, de la data de 23.02.2018 pānă la data de 24.03.2018 inclusiv, sub aspectul săvārşirii infracţiunii de viol.

Din materialul probator administrat īn cauză pānă la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut īn seara zilei de 24.11.2017, inculpatul Constantin Nicu, după ce īn prealabil a consumat băuturi alcoolice a hotărāt să meargă la domiciliul persoanei vătămate īn vārstă, respectiv 82-83 de ani, pentru a īntreţine cu aceasta relaţii sexuale.

Astfel, īn jurul orelor 2300, inculpatul a escaladat gardul īmprejmuitor al curţii şi īntrucāt uşa imobilului era īnchisă a pătruns īn acesta pe o fereastra care nu era asigurată. Folosind lanterna telefonului mobil a identificat tabloul de electricitate, a deşurubat siguranţele electrice şi, pe īntuneric, a pătruns īn camera īn care se afla persoana vătămată unde prin constrāngere a īntreţinut cu aceasta un raport sexual normal.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

              Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale  procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.