COMUNICAT

19.02.2018

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei au dispus, în data de 16.02.2018, luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile faţă de  inculpatul Stoicescu Valentin Daniel pentru săvârşirea infracţiunilor de „ucidere din culpă”, „influenţarea declaraţiilor” şi „părăsirea locului accidentului”.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în seara zilei de 25.04.2015, în jurul orei 2314, inculpatul Stoicescu Valentin Daniel aflându-se la volanul unui autoturism Jeep Grand Cherokee, pe DN 2B, în oraşul Ianca, jud. Brăila, în dreptul staţiei de carburanţi SC Radovici SRL s-a angajat în efectuarea unei manevre de viraj la stânga, trecând peste marcajul cu linie longitudinală continua şi nu a acordat prioritate de trecere unei motociclete.

În aceste condiţii, inculpatul Stoicescu Valentin Adrian a cauzat tamponarea celor două vehicule şi căderea victimei care conducea motocicleta, având drept consecinţă producerea unor leziuni incompatibile cu viaţa.

 Imediat după producerea accidentului, dar şi pe durata efectuării cercetărilor la faţa locului inculpatul Stoicescu Valentin Daniel a determinat-o pe o martoră, care îl însoţea în autoturism, să susţină că ea a condus autoturismul implicat în evenimentul produs menţionat anterior, apoi a părăsit locul producerii accidentului.

            Totodată, inculpatul Stoicescu Valentin Adrian a încercat să o determine pe martoră să facă declaraţii mincinoase în cursul urmăririi penale.

             Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

              Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale  procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.