COMUNICAT

16.02.2018

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 15.02.2018, procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpatului minor L.G., pentru săvārşirea infracţiunii de tālhărie.

Cererea astfel formulată a fost admisă, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Brăila dispunānd arestarea preventivă a inculpatului minor L.G., pe o perioadă de 30 de zile, īncepānd cu data de 15.02.2018 pānă la data de 16.03.2018 inclusiv.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de la data de 29.01.2018, īn jurul orelor 1400, īn timp ce se afla pe īn mun. Brăila, B-dul Dorobanţilor la intersecţia cu str. Tineretului, inculpatul minor L.G. a smuls, din māna unei persoane aflate īn zonă, o poşetă de damă de culoare maron īn care se aflau documente ale acesteia, suma de 410 lei si un telefon mobil marca Huawei. Īn urma smulgerii violente a poşetei, persoana vătămata s-a dezechilibrat şi a căzut la sol, aceasta suferind leziuni ce au necesitat 2-3 zile īngrijiri medicale.

             Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

              Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale  procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.