COMUNICAT

07.02.2018

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 05.02.2018, procurorii din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi au solicitat Tribunalului Galaţi arestarea preventivă a inculpatului Budescu Valentin, pentru săvārşirea infracţiunii de omor.

             Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, īn seara zilei de 03.02.2018, īn jurul orei 19.00, īn timp ce se afla īntr-o clădire dezafectată de pe raza municipiului Galaţi, judeţul Galaţi, inculpatul Budescu Valentin a aplicat victimei mai multe lovituri de cuţit īn zona gātului, īn zona abdominală, īn zona pectorală şi īn zona facială. Pentru a ascunde fapta comisă, inculpatul a aşezat peste victimă mai multe articole vestimentare pe care le-a incendiat. Ulterior, realizānd gravitatea acţiunilor sale, inculpatul a părăsit, īn fugă, locul faptei.

Cererea a fost admisă de Tribunalul Galaţi, instanţa de judecată dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Budescu Valentin pe o perioadă de 30 de zile, īncepānd cu data de 06.02.2018.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale  procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.