COMUNICAT

07.02.2018

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Tg. Bujor este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Prin rechizitoriul din data de 05.02.2018, procuror din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Tārgu Bujor a dispus trimiterea īn judecată, īn stare de arest preventiv, a unui inculpat, pentru săvārşirea īn concurs a infracţiunilor de viol şi violare de domiciliu.

Din probatoriul administrat īn cauză pānă la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că inculpatul, īn vārstă de 22 de ani, īn cursul zilei de 14.01.2018, īn jurul orei 16.00, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a pătruns fără drept şi prin escaladarea gardului īn curtea locuinţei unei persoane vătămate, īn vārstă de 79 de ani, din localitatea Jorăşti, judeţul Galaţi, iar ulterior, prin forţarea uşii de acces, īn locuinţa acesteia, şi, profitānd de vārsta īnaintată a acesteia, a īntreţinut raporturi sexuale normale şi anale īmpotriva voinţei victimei prin folosirea forţei fizice. Īn acest sens, inculpatul i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnul şi palmele, cauzāndu-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 7 - 8 zile de īngrijiri medicale.

Cauza a fost trimisă Judecătoriei Tārgu Bujor īn vederea efectuării procedurii de cameră preliminară şi judecării acesteia.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, potrivit Codului de procedură penală, finalizarea urmăririi penale şi sesizarea instanţei cu rechizitoriu, spre judecare, situaţie care nu afectează principiul prezumţiei de nevinovăţie, de care se bucură īn continuare inculpatul.