COMUNICAT

26.01.2018

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În data de 23.01.2018, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei au solicitat  instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor Ali Marian Florin şi        Ali Ionuţ, pentru săvârşirea infracţiunii de „tălhărie calificată”, prevăzută de art. 233 raportat la art. 234 alin. 1 lit.”d” şi „f” din Codul penal, cu  aplicarea art. 77 lit. a şi „d” din Codul penal, pentru Ali Marian Florin şi a art.77 lit.”a” şi art. 113 alin. 3 din Codul penal, pentru Ali Ionuţ.

          Cererea a fost admisă de Judecătoria Făurei, instanţa de judecată dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpaţii Ali Marian Florin şi Ali Ionuţ pe o perioadă de 30 de zile.  

           Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale rezultă că, în seara zilei de 21.01.2018, inculpaţii Ali Marian Florin şi Ali Ionuţ împreună cu suspectul minor B.P., au convenit să acţioneze în paguba unei persoane vătămate, în vârstă de 88 ani, din comuna Şuţeşti, judeţul Brăila, despre care ştiau că locuieşte singură, în sensul de a-i sustrage din locuinţă bani şi bunuri de valoare, care să poată fi valorificate uşor.

         Punând în aplicare rezoluţia infracţională, în seara zilei respective, în jurul orei 2300, cei doi inculpaţi şi suspectul B.P. au pătruns  în curtea şi apoi în locuinţa persoanei vătămate prin escaladarea gardului şi respectiv prin efracţie, după care au intrat în camera în care aceasta dormea, suspectul B.P. aplicându-i lovituri la nivelul toracelui ce necesită 16-18 zile de îngrijiri medicale în vederea vindecării, pentru a o determina să le remită toţi banii pe care îi avea în locuinţă, după care a imobilizat-o în pat.

        La rândul său, inculpatul Ali Marian Florin i-a cerut persoanei vătămate pe un ton imperativ să indice locul în care îşi păstra banii, ceea ce i-a creat acesteia o puternică stare de temere privind integritatea sa corporală şi chiar posibilitatea de a fi ucisă.

            Ulterior, inculpaţii Ali Marian Florin şi Ali Ionuţ au scotocit în cameră şi au găsit o geantă de damă în care persoana vătămată îşi păstra economiile, respectiv suma de circa 3000 lei şi 100 euro, pe care au sustras-o.

          Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor în care inculpaţii şi suspectul au comis fapta ce le-a fost reţinută în sarcină.

            Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.