COMUNICAT

23.01.2018

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În data de 19.01.2018, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a unui inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de „violenţă în familie”.

Cererea a fost admisă de Judecătoria Făurei, instanţa de judecată dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpat pe o perioadă de 30 de zile.  

          Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, pe fondul unor disensiuni apărute în luna decembrie 2017, aflând despre intenţia unui membru de familie de a părăsi ţara şi dorind să se răzbune, în ziua de 16.01.2018, în jurul orelor 1530, inculpatul a incendiat o anexă a locuinţei. Ulterior, cu intenţie, folosind un obiect tăietor (cutter), a tăiat în zona facială pe un alt membru de familie, ceea ce a avut ca urmare producerea unui prejudiciu estetic grav şi permanent.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale  procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.