COMUNICAT

08.01.2018

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de  1 ianuarie 2018, procurorii din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi, au solicitat Tribunalului Galaţi, luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul LUNGEANU COSTEL, cercetat pentru săvārşirea infracţiunii de omor, prevăzută de       art. 188 alin. (1) īn referire la art. 199 alin. (1) Cod penal.

Din probele administrate pānă īn acest moment al urmăririi penale a rezultat că īn ziua de 29.12.2017, īn jurul orelor 1700, inculpatul Lungeanu Costel a aplicat unui membru de familie, mai multe lovituri de pumn īn zona capului, provocāndu-i traumatism craniofacial cu hematom subdural acut compresiv, ce a condus la decesul acesteia.                     

Cererea a fost admisă de către Tribunalul Galaţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă, dispunānd luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Lungeanu Costel pe  durată de 30 de zile. 

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale  procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.