COMUNICAT DE PRESĂ

20.12.2017

 

 

           Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Făurei, este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

            La data de 19.12.2017, procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Făurei au solicitat instanţei de judecată luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Mucea Mădălin Răzvan, pentru săvārşirea infracţiunii de viol, prevăzută de art. 218 alin. (1) şi  alin. (3) lit. c) din Codul penal, cu aplicarea art. 77 lit. d) din Codul penal.

            Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, īn data de 17.12.2017, īn jurul orelor 1900, īn timp ce se afla pe strada Rāmnicu Sărat din comuna Jirlău, judeţul Brăila, īn urma unei īnţelegeri prealabile īntre cei doi inculpaţi, persoana vătămată C.I., īn vārstă de 14 ani, a fost forţată de către inculpatul minor Z.R. să se urce īn autoturismul  marca Audi A4, condus de către inculpatul Mucea Mădălin Răzvan şi constrānsă să īntreţină cu acesta din urmă un raport sexual oral, īmpotriva voinţei sale.

 

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor īn care inculpatul a comis fapta ce i-a fost reţinută īn sarcină.

 

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.