COMUNICAT

28.11.2017

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi, de la Judecătoria Brăila, arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, a inculpatului Asavei Săndel-Gabriel, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de furt calificat.

Instanţa a admis cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, dispunând arestarea preventivă a inculpatului Asavei Săndel-Gabriel,  pe o durata de 30 de zile, de la 23.11.2017 până la data de 22.12.2017 inclusiv, pentru săvârşirea celor trei infracţiuni de furt calificat menţionate anterior.

Din materialul probator administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut că, la data de 12.05.2017 Asavei Săndel Gabriel împreună cu un alt inculpat, au sustras o pubela de gunoi tip PVC, cu capacitatea de 1,1 mc, în valoare de 350 lei din vecinătatea unui magazin din mun. Brăila.

În perioada 04-05.06.2017, Asavei Sandel Gabriel a sustras prin demontare subansamble radiator si baterii acumulator auto din incinta unei societati din Brăila, iar la data de 04.07.2017 inculpatul împreună cu o alta persoană au sustras un container de       1100 litri din incinta fostei autobaze a unei societati de transporturi din Braila, fiind depistaţi în flagrant.

În noaptea de 19/20.08.2017, numitul Asavei Sandel Gabriel a pătruns in biroul  unei asociaţiei de proprietari, prin forţarea gratiei si a uşii de acces, iar din interior a sustras un laptop marca Gateway, cauzând un prejudiciu total de 1500 lei.

În perioada 02-03.10.2017, numitul Asavei Săndel-Gabriel a pătruns, prin efracţie, in depozitele frigorifice ale unei societăţi din municipiul Brăila, de unde a sustras toate cablurile electrice si ţevile din cupru ale instalaţiei de refrigerare-congelare, distrugând astfel in totalitate sistemele de alimentare cu energie electrică si de refrigerare, cauzând un prejudiciu total de 450.000 lei.         

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.