COMUNICAT

19.10.2017

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au solicitat instanţei de judecată, la data de 17.10.2017, luarea măsurii arestării preventive a unui inculpat, cercetat pentru comiterea infracţiunii de „violenţă în familie", prevăzută de  art. 199 alin. (1) şi (2) Cod penal raportat la art. 193 alin. (2) Cod penal.

Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Judecătoriei Galaţi a admis propunerea şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 17.10.2017.

Din materialul probator administrat până în această fază a procesului penal, în sarcina inculpatului s-a reţinut faptul că, în după-amiaza zilei de 15.10.2017, pe fondul consumului de alcool şi a unei stări de nervozitate pe care o manifesta în mod frecvent în raport cu membrii familiei sale, 1-a lovit cu un bici din cauciuc, lung de aproximativ 1 m, o singură dată, pe fiul său în vârstă de 3 ani.

Gestul de violenţă al inculpatului a fost imediat însoţit de reacţia de durere şi de frică a minorului, a cărui mamă şi fraţi au intervenit imediat pentru a evita un eventual alt act de agresiune împotriva acestuia.

În urma examinării medico-legale a persoanei vătămate minore s-a confirmat faptul că leziunea suferită de acesta, lată de 1 cm şi lungă de 21 cm, a putut fi produsă cu un corp alungit, posibil bici, iar numărul de zile de îngrijiri medicale necesare vindecării acesteia a fost stabilit la 3-4 zile.

Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor cauzei.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.