COMUNICAT

17.10.2017

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Galaţi este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Galaţi au solicitat instanţei de judecată, la data de 11.10.2017, luarea măsurii arestării preventive a unui inculpat, cercetat sub aspectul săvārşirii īn concurs real a două infracţiuni de tālhărie calificată.

Prin īncheierea din 11.10.2013, Judecătoria Galaţi a admis cererea astfel formulată şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Din materialul probator administrat pānă īn această fază a procesului penal, īn sarcina inculpatului s-a reţinut că, la data de 03.10.2017, īn jurul orelor 2015,      aflāndu-se pe str. Fagului din municipiul Galaţi, a deposedat, prin smulgere, persoana vătămată de poşeta pe care aceasta o purta pe umăr, īn care se aflau mai multe bunuri personale, īn valoare de aproximativ 1.500 lei.

            Īn cursul aceleiaşi zile, acţionānd īn mod spontan şi folosind acelaşi mod de operare, inculpatul a deposedat o persoana vătămată de un portofel pe care aceasta īl purta īn mānă, cauzānd un prejudiciu īn valoare totală de 200 lei.

Cercetările continuă īn vederea stabilirii tuturor īmprejurărilor cauzei.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.