COMUNICAT

26.09.2017

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpatului Sandu Ionuț-Ciprian, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, prevăzută de art. 257 alin. (1), (4) Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal.

Din materialul probator administrat în cauză s-a reţinut la data de 21.09.2017, în jurul orei 09.15, numitul Sandu Ionuț-Ciprian, persoană fără adăpost, după ce a inhalat vapori de prenandez, s-a deplasat în perimetrul Stației CFR Brăila luând asupra sa un cuțit cu lungimea de 30 de cm. În zona scărilor de acces în gară, acesta a scos cuțitul, agitându-l deasupra capului și strigând la persoanele din preajmă că îi va tăia. După sesizarea organelor de poliție din cadrul Poliției Transporturi și sosirea acestora la fața locului, inculpatul i-a amenințat folosind același cuțit, dar și verbal, strigând că îi va omorî, pe cms.șef de poliție N. D., ag.șef adj. de poliție T. C. și ag. de poliție B. F, toți din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Brăila. Totodată, prin acțiunile sale, inculpatul Sandu Ciprian-Ionuț a stârnit indignarea persoanelor aflate în zonă și a tulburat liniștea și ordinea publică.

Instanţa a admis cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, dispunând arestarea preventivă a inculpatului Sandu Ionuț-Ciprian pe o durata de 30 de zile, 22.09.2017 şi până la data de 21.10.2017 inclusiv pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, prevăzută de art. 257 alin. (1), (4) Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.