COMUNICAT

22.09.2017

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 20 septembrie 2017, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au solicitat Tribunalului Galaţi – Secţia penală,  luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul  MUŞAT OVIDIU MARIAN, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la infracţiunea de omor, prevăzută de art. 32 Cod penal în referire la art. 188 alin. (1) din Codul penal.

Cererea a fost admisă de către Tribunalul Galaţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă, dispunând luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Muşat Ovidiu Marian  pe o durată de 30 de zile. 

          Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în ziua de 17 septembrie 2017, pe fondul consumului de alcool, în urma unei discuţii contradictorii cu persoana vătămată P.D., inculpatul Muşat Ovidiu Marian a aplicat acesteia lovituri repetate cu pumnii şi picioarele, în diferite zone ale corpului,  inclusiv în zona vitală (cap) cauzându-i mai multe leziuni, între care traumatismul cranio cerebral grav cu comă, hematom intracerebral frontal stâng cu efect de masă, operat a pus în primejdie viaţa persoanei vătămate.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.