COMUNICAT

22.09.2017

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Eremia Lucian, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, prevăzută de art. 32 alin. (1) din Codul penal, raportat la art. 188 alin. (1) din Codul penal.

  Cererea a fost admisă de către Tribunalul Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Eremia Lucian, pe o durată de 30 zile, începând de la data de  20.09.2017, până la data de 19.10.2017, inclusiv.

            Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în noaptea de 18/19.09.2017 în jurul orei 1.30, i-a aplicat persoanei vătămate E.L. multiple lovituri cu un cuțit cu lungimea totală de aproximativ 31 cm. din care lama cu lungimea de aproximativ 16,5 cm., provocându-i plăgi înjunghiate la nivelul hemitoracelui stâng, peretelui abdominal, coapsei stângi si palmar stânga (leziuni de apărare), leziuni care necesită îngrijiri medicale pentru vindecare pe o perioadă de 23 – 25 zile.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.