COMUNICAT

05.09.2017

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Vrancea este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:  

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Tribunalul Vrancea au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Radu Alexandru Cosmin, pentru săvārşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Cererea a fost admisă de Tribunalul Vrancea, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Radu Alexandru Cosmin, pe o durată de 30 de zile īncepānd cu data de 03.09.2017, ora 16.45 şi pānă la data de 03.10.2017, inclusiv.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că īn noaptea de 01/02.09.2017, īn jurul orelor 22.00 – 22.30, īn timp ce se afla de DJ 252 pe raza satului Ploscuţeni, judeţul Vrancea, inculpatul Radu Alexandru Cosmin a fugit după victimă, aproximativ 50 de metri, a lovit-o cu pumnul īn zona cefei, īmprejurare īn care aceasta a căzut pe asfalt, fiind lovită īn continuare cu pumnii şi picioarele de agresor, după care a fost tārātă şi abandonată īn şanţul din dreptul imobilului nr. 330, unde a fost găsită decedată īn dimineaţa zilei de 02.09.2017.

Din fişa de constatări preliminare emisă de S.J.M.L. Vrancea a reieşit că moartea victimei a fost violentă, urmare a unui traumatism cranio - cervical acut īnchis, leziunile se puteau produce prin hiperflexia/hiperextensia bruscă a regiunii cervicale , posibil īn cadrul unei agresiuni, fiind evidenţiate echimoze şi escoriaţii ce se puteau produce prin lovire cu/de mijloace/corpuri dure, decesul putānd data din data de 01.09.2017.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii juridice.

 Facem precizarea că punerea īn mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară īn vederea propunerii arestării preventive, activitate care nu poate, īn nici o situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.