COMUNICAT DE PRESĂ

21.07.2017

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, este împuternicitaducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au dispus reţinerea inculpatului pentruvârşirea infracţiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin.(1) din Codul penal, urmând a fi propusă luareasurii arestării preventive judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vrancea.

            Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în noaptea de 19/20.07.2017, în jurul orei 0110, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul, în timp ce se afla în salonul 6 de la etajul 2, corpul B, din cadrul secţiei exterioare de boli infecţioase a Spitalului JudeţeanSf. PantelimonFocşani,   a aplicat victimei mai multe lovituri în zona capului cu o cârjă ortopedică şi i-a provocat leziuni, care au cauzat decesul victimei.

            Inculpatul a fost reţinut de procuror pentru 24 de ore, începând cu data de 20.07.2017, ora 1520, şi până la data de 21.07.2017, ora 1520.

            Cercetările continuă în vedereamuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabiliriispunderii juridice.

Facem precizareapunerea în mişcarea a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii arestării preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.