COMUNICAT DE PRESĂ

19.07.2017

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi, arestarea preventivă a unui inculpat,  pe o durata de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, prev. de art. 338 al. 1 Cod penal.

La data de 18.07.2017, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila a dispus arestarea, la domiciliu, a inculpatului, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 18.07.2017 şi până la data de 17.08.2017 inclusiv.

 

Din materialul probator administrat în cauză s-a reţinut că, la data de 16.07.2017, în jurul orelor 19.00, inculpatul, a pierdut controlul autoturismului marca „BMW”, pe care îl conducea pe o arteră principală din mun. Brăila şi a intrat cu acesta într-un grup de persoane care se aflau pe trotuar, în dreptul Bisericii „Buna Vestire”, la o nuntă, vătămând două dintre acestea şi părăsind apoi în fugă locul accidentului, fără încuviinţarea organelor de poliţie.

 

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

 

Facem precizarea că începerea urmăririi penale (respectiv punerea în mişcarea a acţiunii penale/ trimiterea în judecată) este o etapă a procesului penal reglementată de Cod de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare  a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.