COMUNICAT

13.07.2017

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

              La data de  10 iulie 2017, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat Tribunalului Galaţi, luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la infracţiunea de omor prevăzută de art. 32 Cod penal în referire la art. 188 alin. 1 Cod penal.

             Cererea a fost admisă de către Tribunalul Galaţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă, dispunând luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpat pe o durată de 30 de zile. 

             Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în seara zilei de 08.07.2017, în jurul orei 22,00, în timp ce se afla pe balta „Mălina” de pe raza localităţii Movileni, comuna Şendreni, judeţul Galaţi, împreună cu martorii , inculpatul a lovit cu un tarpan victima, în zona abdomenului, producându-i o plagă înţepat – tăiată penetrantă abdominal cu eviscerare de intestin subţire şi mare epiplon, plagă jejunală, plagă colon sigmoid şi hemiperitoneu, leziunile punând viaţa persoanei vătămate.

             Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

              Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.