COMUNICAT

29.05.2017

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Sgīrcitu Vasilică Cătălin, cercetat pentru săvārşirea infracţiunilor de port și folosire fără drept de obiecte periculoase și tentativă de omor.

Cererea a fost respinsă de către Tribunalul Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul  Sgīrcitu Vasilică Cătălin, pe o  durată de 60 zile, īncepānd de la data de  19.05.2017, pānă la data de 17.07.2017, inclusiv.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, īn ziua de 18.05.2017 īn jurul orei 12.30 a purtat asupra sa un cuțit cu lungimea lamei de aproximativ 12 cm. īn autobuzul cu nr. BR 15 KAV pe ruta Brăila – Gropeni, armă cu care i-a aplicat persoanei vătămate C. G. C. o lovitură īn zona hemitoracelui stāng, provocāndu-i o plagă īnjunghiată.

            După īncheierea unui prim conflict violent de foarte scurtă durată īn timp și de mică importanță ca urmări, inculpatul a ales să creeze o continuare total disproporționată ca intensitate și posibile consecințe, urmărindu-i pe adversarii care coborāseră la simpla cerere a șoferului, lovindu-l pe unul dintre aceștia cu cuțitul īn partea stāngă a toracelui și urmărindu-l cu aceeași intenție pe celălalt.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii  penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.