COMUNICAT

29.05.2017

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor Pītea Florin şi Pentelie  Mădălin Iulian pentru săvārşirea infracţiunii de omor, respectiv pentru complicitate la săvārşirea infracţiunii de omor.

Cererea a fost admisă de către Tribunalul Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru  inculpaţii  Pītea Florin  şi Pentelie  Mădălin Iulian pe o durată de 30 de zile.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 26.05.2017, pe strada Ardealului nr. 57, īn faţa imobilului lui     P. A. a avut loc un conflict violent īntre victima B. C. A., martorul A. V. C., pe de o parte, iar,  pe de altă parte, īntre inculpatul Pentelie Mădălin Iulian şi un martor neidentificat,

Īn aceste īmprejurări, īn jurul orelor 11.30, inculpatul Pītea Florin a īmpuşcat-o pe victima B. C. A., īn mod repetat, creāndu-i un şoc hemoragic decompensat survenit īn evoluţia unei plăgi īmpuşcate transfixiante abdominale cu interesarea rinichiului  drept şi a venei cave, leziune care a condus īn mod direct şi necondiţionat la decesul victimei.

Īn sarcina inculpatului Pentelie Mădălin Iulian s-a reţinut că i-a asigurat autorului transportul pānă la locul agresiunii, ştiind că urma să se producă o altercaţie, a atacat cu o toporişcă victima şi pe martorul A. V. C., pe acesta urmărindu-l pānă l-a determinat să se refugieze īntr-o curte īnvecinată, după care a asigurat fuga autorului omorului de la locul faptei şi l-a īnsoţit īn perioada īn care acesta a stat ascuns.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii  penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.